Ting å ha i tankene ved oppstart

Som alltid ved oppstart av egen bedrift eller prosjekt gjelder det selvsagt å ha en god startkapital, og en oversikt over aktuelle lover og regler. For de eventuelle ansatte gjelder det å ha et godt arbeidsmiljø, og da spiller du som eier en stor rolle. Brudd på arbeidsmiljøloven kan fort bli en kostbar affære, og det lønner seg aldri å ha misfornøyde ansatte.

Siden presset for å ha en kropp med utseende er veldig stort, kan det være «big business» å ha eget treningsstudio. Når det kommer til utstyret er det bare å klikke inn på http://www.casallpro.no/gym-kategori/treningsapparater// for å få stort sett alt som trengs, men det skal mere til også.

Miljøet for de som skal trene der også bør være bekvemt, for det er tross alt derfra de fleste inntektene kommer. Sørg for at det er godt med ventilasjon, for luftkvaliteten blir fort forverret der hvor mange trener og puster tungt. Da er det viktig å finne ut hvor mange folk det maksimalt kan være i lokalet, men det hjelper også å kunne åpne vinduer. Er det muligheter for gjennomlufting blir det enda bedre.

 

Unngå juridiske problemer ved å sette deg inn i lovverket på forhånd

Når kontrakten med utleieren skal skrives gjelder det å se nøye etter hva som står på kontrakten, slik at eventuell forhøyning av leien ikke kommer som en overraskelse på deg. Det gjelder å se nøye også på vilkårene for begge parter, både hva du må gjøre og hva utleieren må gjøre. Enhver kontrakt har jo to sider.

Alle som skal bli medlemmer av studioet ditt bør også vite hva det er de skriver under på, og vær også selv klar over hva du som eier forplikter deg til hva angår medlemmene. Alle som jobber for deg bør også ha godt med innsikt i vilkårene slik at de kan svare på spørsmålene de får fra kundene. Feilinformerte og forvirrede kunder har lett for å bli sinte.

Sørg også for at det er dyktige folk som håndterer regnskapet, slik at du slipper problemer med skattemyndighetene. Det kan være lurt å heller betale litt for mye slik at man får tilbake en hyggelig sum ved skatteoppgjøret, men man må jo gå i pluss også ved hver månedsslutt.